امروزه پیرسینگ بدن در حال فاصله گرفتن از روشهای سنتی قرون وسطایی، چینی و مصری در ۵۰۰۰ سال پیش است. پیرسینگهایی که در آن زمان انجام میگرفت در بافتهای نرم ایجاد میشده است. با این حال، نسل فعلی بخصوص افراد جوان که به مد روی میآورند گاهی اوقات اقدام به کاشت نگین در دندانهای خود میکنند. این قسمت از بدن به هیچ وجه قابل مقایسه با بافت نرم نیست. این روش به عنوان یکی از روشهای ترمیی جهت داشتن ظاهری زیباتر و ایجاد یک درخشش در هنگام لبخند زدن در نظر گرفته میشود.
[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#f0a26a”]
با معرفی درمانهای دندانپزشکی زیبایی روشهایی مانند بلیچینگ، نصب جواهرات و ونیرهای پرسلن باعث افزایش اعتماد بنفس فرد میگردند. جدا از این دلیل، ممکن است دلایل دیگری نیز برای انجام چنین روشهایی وجود داشته باشد. در مطب دکتر غفاری جدیدترین متدهای زیبایی دندان با بهترین روشها انجام میشود که شما میتوانید برای دریافت مشاوره از طریق شمارهی [shortcode-variables slug=”number”] تماس حاصل فرمایید.[/alert]
علت انجام پیرسینگ دندان
پیرسینگ یا کاشت نگین دندان به سرعت در حال محبوب شدن میباشد زیرا بسیار ساده بوده، احتمال قرارگیری فرد در معرض عفونت کم بوده و درد زیادی ندارد. با اینکه توسط بیشتر متخصصین پیرسینگ و بهداشت دهان و دندان توصیه نمیشود، اما این روش در برخی از سالنها انجام میگیرد. مردم ما ممکن است به یکی از دلایل زیر این کار را انجام دهند:
- لکههای روی دندان: یک لکهی دائمی که لزوماً در اثر پوسیدگی دندان ایجاد نشده را میتوان با پیرسینگ مخفی کرد. هنگامی که نگین قرار داده شود، لکه یا نقطهی موجود روی دندان را میپوشاند.
- دندانهای با بی نظمی خفیف: درخشش لبخند ممکن است توجه را از ناحیهی مشکلدار دور کند. همچنین ممکن است نگین بصورتی قرار بگیرد که فاصله بین دندانها را پر کند. هرچند این فاصله نباید بیش از حد بزرگ باشد زیرا اندازهی جواهر بسیار محدود است.
- شرایط شغلی: حرفهی موسیقی شاهد برخی از عجیبترین روشها برای مشهور کردن افراد شاغل در این بخش بوده است.
- نیاز به یک روش پیرسینگ با حداقل تهاجم که نیازی به مته زنی ندارد.
- موقتی است.
- دردناک نمیباشد.
روش کاشت نگین
روش سوراخ کردن دندان نسبتاً ساده است. اعصاب موجود در دندان بطور معمول در حفرهی پالپ وجود دارند که نزدیک به لثه بوده و احتمال سوراخ شدن آنها وجود ندارد. بنابراین پیرسینگ دندان به جز نوع نگین انتخابی نیاز به خلاقیت زیادی ندارد. با توجه به چنین تنوع محدودی، خطرات سورخ کردن یک ناحیهی حساس غیر محتمل است.
فرایند این روش به این صورت است:
- دندان با یک پلاک پرداخت بدون فلوراید تمیز میشود.
- سپس دندان خشک شده و از دندانهای مجاور تفکیک میشود.
- ۳۷ میلیلیتر اسید فسفریک در ۱۰۰ میلیلیتر برای ایجاد برش استفاده میشود. این کار به مدت حدوداً ۲۰ تا ۳۰ ثانیه انجام میگیرد تا پخش کامل و باندینگ سطح دندان فراهم شود.
- اسید از سطح دندان شسته میشود و مجدداً به مدت ۱۰ ثانیه خشک میگردد. متخصص باید مطمئن شود که هیچ اسیدی رو دندان باقی نمیماند.
- یک عامل باندینگ اجرا شده و ۲۰ ثانیه رها میشود.
- سپس یک کامپوزیت با مقادیر کم روی سطح دندان اجرا میشود.
- بعد از آن، میتوان پیرسینگ را انجام داد. متخصص وسیلهای که شبیه به انبر است را برای گرفتن نگین برداشته و روی مرکز کامپوزیت فشار میدهد.
- برای تضمین اینکه نگین به درستی در جای خود قرار گرفته است، کامپوزیت باید از طرفین تراوش کند. کامپویت دور نگین را گرفته و از نگهداری مکانیکی اطمینان حاصل میشود.
- نگین باید با مینای دندان تماس پیدا کند.
- کامپوزیت باید بعد از قرارگیری سفت شود و این کار با نور گیرش به مدت ۶۰ ثانیه انجام میگیرد. این فرایند بصورت سازماندهی شده از پشت به جلو و سپس طرفین انجام میشود تا از سفت شدن یکنواخت کامپوزیت اطمینان حاصل شود. این کار ممکن است حدود ۱۸۰ ثانیه طول بکشد. سیستمهای باندینگ دارای روشهای گیرایی مختلفی هستند و باید باعث اتصال مناسب نگین شود.
عوارض کاشت نگین دندان
کاشت نگین ممکن است سبب برخی مشکلات شود که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:
- آسیب به لب: پیرسینگ دندان ممکن است روی لب ساییده شود و باعث سایش و حتی جراحت لب گردد. خونریزی و هرگونه زخم باز در دهان، شما را در معرض عفونت قرار میدهد.
- مشکلات لثه در اثر سوراخ کردن دندان عقل: دندان عقل یک دندان آسیاب است و دسترسی به آن محدود است. شما احتمالاً تعجب میکنید که چرا فردی اقدام به کاشت نگین روی دندان عقل میکند اما برخی افراد این کار را انجام میدهند. این دندان در یک ناحیهی متراکم قرار داشته، دسترسی به آن سخت بوده، کوتاه میباشد و دارای عمق زیادی در لثه است. در نتیجه انجام این روش و دستیابی به تاثیر مناسب دشوار است. از آنجایی که دندانهای آسیاب وسیلهای برای جویدن و خرد کردن هستند، ممکن است نگین از جای خود خارج شده و باعث خفگی شود. احتمال اینکه دندان بطور مناسب خشک نشده و جواهر در جای خود سفت نشود نیز بالا است.
- ترک خوردن و شکستگی دندان: ممکن است یک شکستگی در دندان بزرگتر شده یا حتی باعث شکست کامل دندان در حین فشار دادن جواهر در مواد چسباننده شود.
- دندان درد: یک دندان حساس را برای این روش انتخاب نکنید. یک سوال احتمالی که متخصص از شما میپرسد وجود هرگونه حساسیت در دندانها است. این روش ممکن است برای شما دردناک باشد و حتی بعد از اتمام آن نیز باعث درد شود.
- فرایند سوراخ کردن دندان: این فرایند ممکن است شما را در معرض عفونت قرار دهد. انتخاب یک جواهر با کیفیت پایین نیز باعث پوسیدگی میگردد. در صورتی که جواهر به خوبی در مصالح فشار داده نشود و خشک نشود، میتواند بیرون بیاید، وارد روده شود و بسته به تیزی آن به دیوارهی روده آسیب بزند.
- برخی افراد بوی بدی را در دهان خود احساس میکنند.
نکاتی برای جلوگیری از هرگونه عوارض احتمالی
زمانی که برای سفت شدن نگین در کامپوزیت نیاز است تقریباً ۲۰ ثانیه میباشد. مانند سایر پیرسینگها، پیرسینگ دندان نیز دارای اقدامات پس از مراقبتی است که باید در نظر بگیرید. این اقدامات عبارتند از:
- بعد از بیرون آمدن نگین از محفظه آن را لمس نکنید و باید با یک انبر حمل شود. این امر مانع از هرگونه عفونت در حفرهی دهان میگردد.
- رمینرالیزه کردن یا تشکیل مجدد مواد معدنی در ناحیهی اچ شده ضروری است. این کار به حفظ یکپارچگی مینای دندان کمک میکند.
- با زبان خود با نگین بازی نکنید زیرا ممکن است باعث بیرون آمدن آن و عفونی شدن روده شود.
- بهداشت دهان را هنگام مسواک زدن محل کاشت نگین رعایت کنید تا از جای خود خارج نشود.
- از خوردن غذاهای سخت که جویدن آنها دشوار است خودداری کنید.
- از مصرف الکل و سیگار کشیدن اجتناب کنید.
هزینه کاشت نگین دندان
هزینه کاشت نگین دندان بسیار متنوع بوده و بستگی به نوع و جنس نگین انتخابی شما و مواد و حتی چسب مورد استفاده برای چسباندن آن به دندان دارد. در برخی مواقع نیاز به انجام جرمگیری پیش از نصب نگین بوده که در این صورت هزینه بیشتری در بر دارد.